-Mula Menjana RM100 Setiap Hari Dengan Menggunakan FB Anda. Panduan Disediakan Di Blog Ini. Bagi Yang Mahu Join Team Ini Sila Maklumkan Pada Admin Blog Ini.-

DIKUASAKAN OLEH SELAYANG FM

PANDUAN AHLI BERBAYAR



Selamat datang pada ahli baru.
Tahniah kerana menyertai program ini.
  • Perhatikan link yang di tanda di bawah.
  • Anda juga akan dapat link seperti ini.
  • Boleh lihat: Nama sponsor, Emel dan No Hp 
  • Klik pada link ini, anda akan lihat Nama dan No Hp anda dipaparkan.
  • Ini adalah link anda. Tahniah..

Anda sudah membuat pembayaran?
Sudah maklumkan pada sponsor anda?
Macam mana nak tahu link anda sudah aktif?

  • Jika sudah diaktifkan, boleh terus download produk di sini. 
  • Terdapat dua jenis e-book atau e-learning yang akan anda perolehi dari program ini. 
  • Jenis Audio dan Video. Boleh terus akses dari link anda setelah anda diaktifkan. 
  • Jika belum diaktifkan, anda tidak boleh mengakses apa-apa.

Jadi apa langkah-langkah seterusnya?
Sila ikut panduan di bawah. Ambil masa dan fahamkan dengan teliti.
Jika tidak jelas, sila berbincang dengan sponsor anda
.



1. UPDATE PORFILE DALAM LINK ANDA
Penting untuk kegunaan anda
Fahamkan dengan jelas


2. BELAJAR CARA MENGAKTIFKAN AHLI BARU
Tugas anda yang baru sebagai sponsor
Harus prihatin dan teliti


3. CARA-CARA 'RENEW' LINK ANDA
Tugas seorang sponsor dan ahli baru
Sila ingat tarikh link anda diaktifkan


4. BELAJAR CARA PROMOSI LINK ANDA
Fahami emel yang telah dihantar kepada anda
Invite rakan-rakan anda join di group kami


5. FAHAMI JENIS PENDAPATAN ANDA
Soal jawab berkenaan sistem reverse 2up di sini.
Jika tidak jelas sila rujuk pada sponsor masing-masing







UPDATE PROFILE ANDA

1. Klik ‘ PROFILE’.

2. Di kotak "Personal Information"
   - Isi semua maklumat peribadi anda seperti diminta.
   - Di kotak ‘State’ : click ‘Not Applicable’
   - Sebab kotak ini hanya untuk ahli yang tinggal di US saja.


3. Di kotak ''About Me Information"
   - Abaikan sahaja. Tidak perlu isi apa-apa.

4. Di kotak "Payment Information"
     -Klik dan pilih:
     1) CASH
     2) MONEY GRAM 
     3) WESTERN UNION

5. Di kotak "Payment Instructions" 
    - Masukkan maklumat anda sendiri seperti contoh di bawah :-
Please make CASH payment to:(nama anda)
Bank in RM100.00 to Account (nama Bank Anda) no :(No,Akaun Bank Anda).
Please SMS - Name, Username, Date and time of transaction to(no phone anda)(nama).
Make your payment as soon as posible , so that I can Activate your Account Immediately.

contoh;
Please make CASH payment to: MUHAMMAD *********************
Bank in RM100.00 to Account MAYBANK no : 105**********
Please SMS - Name, Username, Date and time of transaction to 014-5******
Make your payment as soon as posible , so that I can Activate your Account Immediately.

6.  Klik "Update Profile"Di bahagian bawah sekali 
   - Semak semula maklumat yang telah di isi.
   - Klik 'To check that your payment work properly' 

7. Tahniah anda sudah selesai update profile di link anda.

   - Kalau ada orang mahu join, berikan link anda
   - Mereka akan tahu pada siapa mahu membuat pembayaran
   - Sama seperti anda melihat link sponsor anda kan?
   - Jika mahu mengubah maklumat anda, ulangi langkah di atas.




MENGAKTIFKAN AHLI BARU


1. Login link ID anda (sponsor)
- Untuk mengaktifkan ahli baru anda selepas mereka membuat bayaran RM100 kepada anda.

2. Cek Ahli Yang Baru Mendaftar
- Klik pada "MARK PAYMENT"
- Pergi ke ruangan program dan pilih,
- [Video/Audio education membership]
- Untuk menyemak status ahli baru anda. Wujud atau tidak?
- Jika wujud, teruskan ikut panduan di bawah.

Ada ahli dah daftar tapi tiada dalam program?
- Jika tidak ada, cek di "VIEW DOWNLINE"
- Pilih program dan pilih "Video/Audio Education Memb (Unpaid Members)"
- Ada dalam ruangan ini? Tapi tiada di "MARK PAYMENT" ?
- Antara punca terjadi begini:
** Ahli yang mendaftar tidak klik pada link biru "MAKE PAYMENT PROCESS"
** Suruh mereka klik pada link biru semula
** Lihat pada "USERNAME" ahli baru itu. Anda dapat bezakan yang mana masuk direct di bawah anda atau pun pass up dari downline anda.

3. Butiran ahli baru berdaftar akan dipaparkan.
   - Nama pendaftar
   - Email pendaftar
   - Username pendaftar

4Klik "Process" hanya pada ahli yang sudah membayar.

5. Maklumat dibawah akan dipaparkan :
  1. Payment Process - taipkan CUSTOM PROCESSOR
  2. Custom Process - taipkan cash
  3. Transaction ID - taipkan (username ahli baru)
  4. Payment Amount - taipkan 25
  5. Account ID : Abaikan
  6. Note: RUANG INI JUGA TINGGALKAN
  7. Klik "Submit" apabila sudah selesai.

6Klik ''VIEW DOWNLINE". 
   - Cek ahli yang baru anda sudah aktifkan
   - Jenis kemasukan ahli yang berdaftar adalah berbeza. 
   - Akan dibincangkan di "Kenali Jenis Pendapatan Anda" di bawah.
   - Perlu teliti dan pemahaman kosep yang jelas.
   - Jika perlu, dapatkan panduan dari sponsor anda.






RENEW SETIAP 30 HARI




1) Bagaimana nak cek ''EXPIRED DATE'' anda; 
  • Login link anda dan klik ''Home''
  • Klik ''Make Payment Process'' berwarna biru.
  • Details upline akan dipaparkan.
  • Cek di bawah details tersebut akan ada 'expired date' anda. 
  • Last Paid On: ''dd/mm/yy'' on 'time'
  • PERINGATAN. Sentiasa ingat tarikh itu !!!
  • Upline anda tidak akan ingat tarikh ini. Jadi, anda yang harus prihatin !!!

2) Upline anda sudah tidak aktif?
  • Sama seperti anda, upline juga buat bayaran renew.
  • Ada upline yang sudah tidak aktif kerana tidak renew.
  • Jika upline anda sudah tidak aktif, jangan risau, anda masih boleh teruskan program ini.
  • Anda akan di 'pass up' kepada upline yang baru.
  • Jadi pastikan anda selalu update pada upline yang aktif.
3) Bagaimana nak tahu upline masih aktif atau tidak?
  • Sepatutnya upline itu akan memberitahu anda.
  • Tapi anda juga boleh cek terus.
  • Klik "Make Payment Process". Cek upline yang masih aktif.
  • Jika nama upline baru yang dipaparkan, maksudnya upline lama anda sudah tidak aktif.
  • Buat bayaran pada upline baru dan maklumkan segera pada dia.
4) Jika terlepas tarikh renew?
  • Tarikh lanjutan ada disediakan
  • Biasanya tarikh lanjutan adalah 7 hingga 14 hari selepas tarikh expired link itu.
  • Pastikan anda renew setiap bulan.
5) Bagaimana nak "RENEW" ahli?
  • Klik pada 'Mark Payment' dan cek di 'Active Payment Plans'.
  • Ulangi langkah sama seperti mengaktifkan akaun ahli baru.
  • Hanya klik di butang "Process". 
  • Jangan lupa cek semula ahli yang telah di process.
6) Bagaimana nk cek downline anda sudah tidak aktif?

  • Klik pada ''Mark Payment'' dan lihat ''Active Payment Plans'' 
  • Perhatikan tarikh ''Last Paid On'' dibawah nama downline anda. 
  • Jika terdapat ''Grace Enabled'', maksudnya link dia berada dalam tempoh lanjutan. 
  • Hubungi downline anda dan maklumkan pada beliau. 
  • Minta kepastian sama ada dia masih ingin meneruskan program ini atau tidak.
7) Apa jadi pada downline jika anda sudah tidak lagi aktif?
  • Downline anda masih boleh meneruskan program ini.
  • Mereka akan di pass up ke Upline anda.
  • Jadi anda tidak perlu risau untuk menguruskan downline anda seterusnya.
8) Kesimpulannya:
  • Di sini lah titik hubungan erat antara upline dan downline
  • Tidak semestinya anda harus bayar renew pada tepat masanya
  • Jika anda tidak mampu, maklumkan pada upline anda.
  • Anda boleh bayar secara ansuran atau pun tangguh dulu.
  • Saya percaya upline anda tidak akan bersikap terlalu kejam memaksa anda bayar tepat pada masanya.
  • Begitu juga hubungan anda dan downline-downline anda kelak.
  • Ini lah sebenarnya salah satu kelebihan program ini.
  • Kami pentingkan hubungan erat antara rakan-rakan ahli program ini.



TEMPAT  PROMO LINK ANDA
Boleh juga promo di Friendster, Myspace, Tagged, Twitter dll
Jangan hadkan promosi anda di wall FB anda sahaja.
Mari menjelajah ke group-group FB kami.

Anda dialu-alukan mnyertai group2 fb dibawah ini:





3JENIS PENDAPATAN ANDA


Pendapatan 1: Melalui Orang Masuk Sebagai Downline.
  • kalau 10 orang = RM1,000
  • kalau 100 orang = RM10,000
  • kalau 1000 orang = ?
Pendapatan 2: Melalui Pendapatan Pasif Setiap Bulan.
  • Setiap 30 hari / 1 bulan anda perlu bayar RM100 kepada upline anda untuk mengaktifkan kembali link anda. 
  • Begitu juga setiap direct downline anda akan membayar RM100 ke kepada anda.
-PERINGATAN-
  • Mana-mana downline anda yang masih mencari downline, mereka tidak perlu melakukan sebarang pembayaran bulanan! 
  • Pembayaran bermula sejurus downline anda lengkap minimum 4 ahli yang diperlukan.
Pendapatan 3: Melalui Sistem "Reverse 2 Up".

Ramai yg masih keliru sistem pembayaran bagi org ke2 dan ke4.
Sistem akan bekerja secara "autoresponder" 24jam untuk anda.
Jadi anda boleh agak bagaimana sistem ini berjalan secara logik.

1) Bagaimana proses pendaftaran bagi org no2 dan no4?
  •    Proses pendaftaran seperti biasa
  •    Ikut link sponsor masing-masing
2) Macam mana nak buat pembayaran?
  •    Klik "Make Payment Process"
  •    Bayar kepada nama yang terpapar.
3) Mana emel org yang mendaftar sebagai no2 dan no4?
  •    Automatik akan masuk ke link upline anda
  •    Hingga salah seorg dari yang mendaftar membuat pembayaran pada upline.
  •    Link akan diaktifkan oleh upline.
  •    Selepas itu, emel yg lain akan masuk balik dalam link anda.
4) Apa faedah orang no2 dan no4?
  • Upline anda yang akan guide mereka
  • Nama sponsor tetap nama anda
  • Cuma bayaran kepada upline
  • Tapi, anda jangan la pula lepas tangan. 
  • Sama-sama bekerjasama juga.
5) Apa berlaku selepas 'Qualified' (cukup 4org) ?
  • Setiap orang yang anda perkenalkan akan masuk terus di bawah anda.
  • Anda akan mendapat setiap bayaran
  • Maknanya, semakin cepat anda 'Qualified' semakin cepatlah anda untung.
6) Boleh rujuk link youtube ini untuk lebih jelas.
7) Line perbezaan jenis kemasukan downline anda
  • Klik pada ''VIEW DOWNLINE'' 
  • Pilih "Video/Audio Education Memb. (Active Members)"
  • Anda akan lihat perbezaan jenis kemasukan downline anda di sini.
  • QUALIFY PASSUPS
  1. Pass up ke upline anda.
  2. Ahli No2 dan No4.
  3. Hanya perlukan dua orang untuk anda qualified.
  • DIRECT REFERRALS 
  1. Direct masuk bawah anda.
  2. Ahli No1 dan No3.
  3. Setelah anda qualified (cukup 4orang), orang seterusnya, No5, No6, No7 hingga infiniti yang anda sendiri perkenalkan akan duduk dalam line ini.
  • LEVEL 1 POWERLINE SALES 
  1. Pass up dari downline ke anda
  2. No2 dan No4 dari downline anda akan duduk dalam line ini.
  3. Juga boleh mencapai sehingga infiniti.
  4. Line ini hanya akan wujud jika downline anda mula membuat pass up.
  5. Buat permulaan, line ini tidak akan ditunjukkan.

8) Bagaimana nak kenalpasti orang itu pass up dari downline atau direct masuk ke anda?

  • Kadang-kadang kita tidak sedar ada prospek yang mendaftar.
  • Jadi anda boleh tahu melalui pemerhatian ini.
  • Klik pada "Mark Payment" dan cek "Not Started Payment Plans"
Ambil perhatian pada nama sponsor tu:
  • Jika nama sponsor itu nama anda, dia direct masuk mendaftar di bawah link anda. 
  • Jika bukan nama anda, tapi nama downline anda yang terpapar, maknanya dia orang 'pass up'.
  • Orang ini mendaftar di bawah link downline anda.
  • Jadi, maklumkan pada downline anda, ada orang sudah mendaftar di bawah link mereka.
  • Dapatkan pengesahan dan persetujuan sebelum membayar.
  • Kemudian, anda yang akan aktifkan orang itu jika dia sudah buat pembayaran.
9) Adakah downline anda boleh "Qualified" sebelum anda?
  • Ya, downline anda boleh qualified sebelum anda.
  • Ini disebabkan line perbezaan kemasukan ahli ini.
  • Anda boleh fikir secara logik sahaja.
  • Siapa yang kuat bekerja, tidak mustahil untuk potong pendapatan upline mereka.
  • Kerana ini bukannya sistem piramid.
  • Komisen 100% untuk setiap ahli.
10) Kesimpulannya.
  • Sistem ini bekerja secara autoresponder 24jam
  • Anda boleh faham sistem ini dengan mudah.
  • Hanya ikut logik sahaja pun boleh.
  • Jangan peningkan kepala anda.
  • Ambil masa sedikit dan fahamkan dengan sejelas-jelasnya.
  • Jika masih tidak jelas, sila berbincang dengan upline anda.






Perkara yang menjadikan program ini gagal:
  • Kurangnya kerjasama antara Upline dan Downline
  • Kurangnya pemahaman tentang sistem ini
  • Kurangnya perhatian anda tentang tugas anda sebagai ahli berbayar
  • Tidak mengambil initiatif meluaskan pasaran sendiri
  • Terlalu bergantung pada Upline anda


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails